Meleg étel ajánlatunk összállítása a hidegtálakéhoz hasonlóan csupán tájékoztató jellegű, itt is érvényesítjük elkötelezettségünket az iránt, hogy Vendégeinknek lehetősége legyen saját elképzeléseit megvalósíttatni, ne kelljen senki által megszabott keretek közt gondolkodnia, hiszen ki más ismerhetné jobban családtagjai, barátai, vendégei ízlését, mint Ön?!
*FONTOS TUDNI! Ételeink ára már tartalmazza a melegentaró edények (chafting) bérleti díját is! Az ár tájékoztató jellegű, nagyobb megrendelés esetén jelentős kedvezményt adunk!
Levesek
„A leves teszi a katonát” – Bonaparte Napóleon
A leves az ember egyik legősibb és legalapvetőbb tápláléka. A legelső levest az ősember készítette el, természetesen a maga kezdetleges módján egy földbe vájt gödörben. A főzés folyamata sokat változott, főleg mióta elkészültek az első kerámiaedények.
A leves indoeurópai nyelvekben legelterjedtebb elnevezése eredetileg a szanszkrit nyelvből származik. A “su” (jól) és a “po” (táplálni, táplálkozni) szavak összeolvadásából jött létre a “suppa” kifejezés, mely így helyes, jó táplálékot jelöl. Innen ered az angol soup, a spanyol sopa és a német suppe szó is.
Nagyapám húslevese (min 5 dl) 490,-
(Drága nagyapám a délutáni szunyókálás után mindig egy jó erős, húslevessel folytatta a napot. Leveséből ki nem maradhatott volna bőségesen a zöldségféle, a sok tészta na és persze a zamatos főtt hús. Nagyanyám mindig Papus kedvenc kislábasában tette elé asztalra a gyöngyöző, forró levest, így, nagyapámnak emlékül, most Ön is így fogyaszthatja ízletes húslevesünket)
Bözsi Mamus hideg meggylevese tejszínhabbal (min 5 dl) 490,-
(Édes Mamuskám kedvelt nyári csemegéje e jó hideg, lágyan tejszínes finomság. Mikor a melegtől kitikkadva bejön a kertből a hütőből kivéve, jókat kanalaz belőle, majd mindig megjegyzi, „Többet ért, mint két pofon a Fülei búcsúban!”)
Előételek
(az ár KÖRETTEL EGYÜTT értendó!)
Az előétel szerepe elsősorban az, hogy felkészítsük magunkat és gyomrunkat a további fogások elfogyasztására. Ezek az ételek – különösen az éttermekben – a menüsor felvezetői. Fontos társadalmi eseményeken, családi összejöveteleken a funkciójuk felértékelődött. Akit az előétellel gusztusosan megterített asztal látványa fogad, az már eleve otthonosan érzi magát bármilyen idegen helyen.
Dióval töltött rántott camambert áfonyával 990,-
Rántott trappista sajt 890,-
Breaded Trappist cheese
Gebraten Kase
Vaslapon sült ételeink
Ezen ételek kimondottan a 77 specialitásai
Kínálatunkat úgy állítottam össze, hogy megtalálható legyen bennük a klasszikus, balkáni ételek mellett a mediterrán hangulatot idéző ízvilág is, csak úgy, mint a prémium kategóriát képviselő marha és vadhúsok.
Az így készült sültekre a letisztult, rusztikus ízek a jellemzők, melyek karakterisztikáját a forró vaslapon sercegő zsír összetéveszthetetlen, mással nem helyettesíthető aromája adja meg.
Szerb csevapcsicsa hagymákkal 1.490,-
(Tipikusan balkáni étel, de „mics” néven ismerik Erdélyben is, Szerbiában egyszerüen csak „csevap”-nak nevezik. Formájukban kolbászkákra hasonlító étel, ízük azonban a hagyományos kolbásztól merőben eltér. A balkáni országokban előszeretettel fogyasztják különféle hagymákkal. Három féle húsból készítem, fűszerezése féltve őrzött titkom marad. Talán mondani sem kell, hogy az alapanyagokat helyben, friss husból keverjük saját receptúra alapján és nem gyári, félkész termékkel dolgozunk!)
Szerb pljeskavica (ejtsd: pjeszkavica) hagymákkal 1.490,-
(szintén egy balkáni étel, magyar megfelelöje szinte nincs is. Alakja leginkább a hamburger husra emlékeztet, de ízében nincs hozzá hasonló. A Balkánon a fiatalok lepénybe téve, zöldségekkel és öntetekkel hamburger gyanánt fogyasztják.
Sertéskaraj vaslapon 1.290,-
Sertés tarja vaslapon 1.390,-
Zöldfűszeres csirkemell filé 1.290,-
Szalonnába göngyölt szűzérmék parázson 1.590,-
Vaslapon sült prémium ételek
A prémium kategóriás sülteket minden esetben a 77 chef-je, Schwarz, személyesen készíti el Önnek!
Baconbe göngyölt rib-eye steak 3.900,-
Hátszín diamond steak 3.900,-
Bélszín steak-rózsaborssal pácolva 4.600,-
Borjú T-Bone steak (400 gr.) 9.000,-
Szarvas bélszín áfonyával 5.300,-
Tűzdelt szarvasgerinc áfonyával 5.300,-
Baconbe göngyölt vaddisznó gerinc áfonyával 3.200,-
Baconbe göngyölt vaddisznó szűzérme áfonyával 3.600,-
Kemencében sült ételeink
Kemencés sültjeinket saját kemencénkben készítjük hagyományos módon, így ezen ételeink is ízeikben hűen tükrözik a magyar konyha egyszerűségéből fakadó tökéletességét.
Sörben-mézben pácolt csülök 1.490,-
Csülök lyoni hagymával 1.490,-
Libacomb (kb 40 dkg!!!), hagymás burgonyával, párolt káposztával 3.800,-
Halak
Halászlé pontypatkóval 1.390,-
Harcsa halászlé 1.600,-
Harcsa paprikás túrós csuszával 2.090,-
Rántott békacomb (friss készlet függvényében!) 2.900,-
Pisztráng roston (25-30 dkg!!!) 1.590,-
Fogas filé roston 2.190,-
Fogas filé rántva 2.290,-
Süllő roston 120,-/dkg
Harcsa filé roston (NEM pangasius!!!!) 1.590,-
Rántott harcsa filé (NEM pangasius!!!!) 1.490,-
Roston sült pontypatkó 1.190,-
Rántott pontypatkó 1.290,-
Pörköltek, raguk
Sertés pörkölt 1.090,-
Marha pörkölt szaftos lábszárból 1.490,-
Alföldi birka pörkölt 1.690,-
Kunsági bojtáravató (1/2 adag bárány pörkölt 1/2 adag túrós csusza ágyon) 1.690.-
Vaddisznó pörkölt 1.690,-
Vörösboros őzpörkölt 1.890,-
Muflon pörkölt 1.890,-
Csirke csíkok tejszínes erdei gomba mártásban 1.590,-
Csirke csíkok erdei gyümölcs mártásban 1.590,-
Mézes-chilis csirkemell csíkok 1.390,-
Klasszikus ételek
Cigánypecsenye kakastarély szalonnával 1.490,-
Rántott sertésszelet karajból 1.190,-
Falusi „kirántott” hús (tarjából, vastagra hagyva) 1.390,-
Cordon Bleu karajból 1.390,-
Rántott csirkemell 1.190,-
Ördögbatyu (csülökkel,sajttal, tormával,chilivel töltött sertés karaj) 1.790,-
Lilahagymás-kapros juhtúróval töltött csirkemell 1.090,-
Köretek
Párolt rizs 250,-
Rizi-bizi 300,-
Hasáb burgonya 400,-
Burgonya krokett 450,-
Fűszeres steak burgonya 450,-
Kakukkfüves grillzöldségek 550,-
Saláták, savanyúságok
Káposzta saláta, uborka saláta 450,-
Kovászos uborka,csalamádé, pfefferóni, káposztával töltött
paprika, alma paprika, csemege uborka 350,-
Tejfölös uborka saláta 500,-
Sopszka saláta 600,-
Szószok, mártások, öntetek
Ketchup, mustár 100,-
Majonéz 150,-
Tartár 250,-